Den sovande kyrkan i Sverige

Den sovande svenska kyrkan, som en gång i tiden var rättfärdig men har idag mer antingen somnat in och tappat ljuset och vägen eller helt kört vilse. Tyvärr så får jag säga att dagens kyrka inte lever i nuet och har somnat in i en sömn som det verkar svårt att väcka den ur. Man är mer intresserad av att hänga med i vad som händer i världen och följa med alla trender och följa efter vad media och andra tycker. En sovande kristen är en person som inte bryr sig om det kristna budskapet. Orsaken kan vara många men tyvärr så har man ofta missförstått det kristna budskapet. Eller vad som krävs för att vara kristen, en är att inte låta sig bedras av alla il läror som är många.

Vad är tecknen på en vaken kyrka och som lever, är en kristendom som tror på Jesus och följer dess lära, som söker Jesus och förlåter en person som gör något fel emot en, vilket är en befrielse. Att tro på gud i allt och låta sig vägledas av den helige anden som är verklig och inte enbart bibeln eller församlingen.

Att många tror att leva som en kristen betyder att man är tråkig och lever tråkigt något som inte stämmer. Mitt liv har blivit bättre sedan jag blev kristen. Man har en mening med livet.

Ett ytterligare och stort problem inom dagens kristendom är att kyrkan blivit mer politiskt åt vänster. Vänstern socialismen har alltid och är kristendomens fiende för den är emot det mesta vad kristendomen står för och vill tvinga in individen i ett kollektivt system som är omänskligt på många sätt. Medan kristendomen förespråkar mer ett samhälle där individen är viktig och personlig frihet något som socialismen inte tror på.

Problemet i kristendom är att man har tagit in läror som strider emot kristendomens budskap och som idag är mer new age än kristendom. Ett bra exempel är pride som till och med krisdemokraterna är med på.

Som kristen så ser man mer och mer av liknande händelser inom den kristna världen. Medan man märker hur samhället blir mindre och mindre kristen och börjar ta in mer den gamla hedendomen utan att man vet om det. Något som tydligt bevisar att kristendomen i Sverige har tappat fokus på det som kristendomen handlar om och det är Jesus. Jesus kom för att skydda oss människor från ondskan som just har sitt ursprung i den hedniska religionen eller mytologin om man vill kalla den så. Detta är något som är verkligen sorgligt att se och uppleva att kristna i dagens Sverige och hela väst har tappat kontakten med den ursprungliga kristendomen. Även om många kyrkor inte i grunden ofta praktiserade riktig kristendom.

I hela kristendomen så ska fokus ligga på just Jesus och hans lära om räddning från helvetet och inte dagens tro på att man inte ska såra en person. Men då praktiserar man egentligen ett svek mot individen om man inte säger sanningen och hellre predikar något som är en lögn.

Vi i Sverige lever i en slags skyddad verkstad och har gjort så länge så man har tyvärr blivit väldigt naiv och om inte även flat att man bryr sig bara om sitt och inte det som händer andra. Så svensken bedrar sig själv och lever i ett verklighets förnekelse att saker och ting inte kan hända i Sverige. Medan många kristna runt om i världen är förföljda mördade etc.. så lever vi i en välfärd som har fått oss att somna in och inte bryr oss om omvärlden i alla fall den delen som våra medier inte rapporterar om.

Vi har blivit bekväma men om inte vi ser upp och går tillbaka till det vi hade, en riktig tro på kristendom och inte dagens ateism som inte är något annat än ett självbedrägeri där oftast så tror en ateist att han lever i sanningen och tror sig veta det denne behöver om kristendom. Men sanningen är något helt annat något som jag själv insett som en gammal ateist. Är att en ateist inte förstår religion och tyvärr inte heller kristna om kristendomen de tror att det är en bok man följer men bibeln är egentligen något som tillsammans med församlingen är och ska vägleda en till gud och ett riktigt liv som kristendomen är.

Det som är viktigt inom kristendomen och som leder till räddning är att man SJÄLV söker gud med bön, ber om förlåtelse för sina synder (vilket vi alla har gjort) samt döper sig i tron. Det är det som kyrkan ska syssla med att få folk att se sanningen och VÄGLEDA medlemmarna till räddning och inte bara sitta i en kyrka med en ritual och läsa i bibeln och sjunga en sång som egentligen inte har någon verkan utan är mer en tidsförbrukning. På så sätt har kyrkan förlorat medlemmar och intresse. Istället borde kyrkan aktivt vara en del av samhället vara med i debatter stå upp för sanningen även om den är obekväm för många och då även mot politiker och media. Kyrkan ska skydda och vägleda svenska folket rätt och se hoten och manipulationen och inte vara en del av etablissemanget om den praktiserar en antikristen politik etc..

En präst ska vara insatt i det som kan hota Sverige och dess invånare vilket varje präst har som sitt personliga ansvar att just skydda och vägleda. Helt enkelt praktisera riktig kristendom så att Sverige kan fortsätta att må bra.