Att finna sanningen

Kampen mellan satan - Mysterieskolan och Gud - Kristendom

Vi som anklagas för ha en Foliehatt

Vi anses ha ett foliehat, för att vi inte följer den accepterade åsikts normen i hur man ska tänka.

För det är ju så fel att ifrågasätta och vilja få svar på saker och ting, eller bara är kritiska på samhällets utveckling. Är man någon som inte litar på myndigheter, medier och organisationer som man ska. Då har man något som kallas en foliehatt.

Så här beskriver man en person med Foliehatt på Wikipedia.

En foliehatt är en pejorativ benämning på en person som anammar, sprider och tror på pseudovetenskap och diverse konspirationsteorier. Obefintlig eller bristande källkritik är utmärkande drag.

Språktidningen

Ordet foliehatt har etablerats som en humoristisk, nedsättande metafor för människor som tror på konspirationsteorier.

Foliehatt kommer av engelskans tin foil hat, och uppmärksammades i tidskriften Internetworlds alternativa nyordslista i vintras. Ordet betecknar en hatt av aluminiumfolie som ska skydda mot strålning och utomjordingars tankeläsning. Nu används det också i överförd mening om människor. Så här utbrister en bloggare: "Alla dessa foliehattar som ständigt återkommer med sina teorier om olika saker som skall hända jorden!"

Det är bara så att man ska blint tro på det som sägs och inte ifrågasätta, det är väl meningen med alla andra nedsättande kommentarer.

För egentligen så är väl alla som på något sätt inte följer och sätter sig på tvären en foliehatt. Även de som gör avslöjande reportage i media. Tar reda på saker som inte står rätt till, gör avslöjanden som det gamla wallraffandet att man avslöjar korruption. Allt detta har man gjort för att man haft misstankar om att det inte ståt rätt till. Att något är fel och man vill undersöka vad och om det är fel.

För egentligen så tar vi alla på oss foliehatten då och då när det passar oss och sedan anklagar andra för att vara tokiga foliehattar.

Det hela handlar egentligen enbart om en sak. Vem som man undersöker. Undersöker du rätt så är man en hjälte. Men om man undersöker makten oavsett om det är staten eller företag eller någon organisation nationell eller internationell så gör man fel. Då är man istället en ond person som gör fel tänker fel. Som ska stoppas med alla medel som finns. Lagar regler och som vi senast sett inom sociala medier. De som har fel åsikt stängs ned.

Att man använder ordet foliehatt och andra nedlåtande ord är för att få folk att inte följa efter. Få folk att sluta lyssna på de som anklagas att vara konspirationsteoretiker. Så att de återgår till det gamla, fortsätter lyssna blint på lögner och inte ifrågasätta. Det är orsaken till att man använder ordet foliehatt. För sanningen är att det är vi som oftast står på sanningens sida.

För vem är de som sysslar med desinformation om inte våra gammal media som har en agenda. Denna agenda är inte att säga sanningen utan få oss att tro på alla lögner och undanhålla sanningen för den stora massan.

Även om man har stöt på de mest löjliga eller ologiska typer av konspirationsteorier så är faktiskt många konspirationsteorier sanna. Problemet är att de ofta är svåra att acceptera framför allt av en person som inte har någon erfarenhet av att se hur mycket lögner som sprids i samhället. Eller att man måste kontrollera om en konspirationsteori är sann.

Sanningen är att det är enormt svårt idag att veta till 100% om en källa är sann eller falskt. Vi har väl alla gått på lögner som man förhoppningsvis lär sig något av. För vi gör alla detta misstag hela tiden. För att dessa lögnare är så bra på att manipulera oss och ljuga utan att vi upptäcker det.

Men orsaken till att man inte tror på de officiella berättelserna är att det finns luckor i logiken, fel i fakta och rena lögner. Detta beror på att myndigheter undanhåller sanningen som medier hjälper till att tysta.

Ibland så säger myndigheterna och medierna sanningen men av egen erfarenhet så blir detta mer och mer ett undantag. De till och med kommer med sina egna konspirationsteorier som att Ryssland skulle påverkat valet 2016. Något som de faktiskt vägrade acceptera att de inte hade några bevis på som en rapport visade. Så egentligen så tar myndigheter, medier och andra på sig folie hatten vilket de så självklart vägrar acceptera.

Men har själv blivit anklagad för att vara en konspirationsteoretiker och ha en foliehatt. Det ironiska var att jag lätt kunde bevisa att personens fakta var felaktig och lögnaktig. Hans faktaunderlag var ifrån en organisation som inte var objektiv. De var en röst för läkemedelsbolag trots att de på deras hemsida så påstod att de var objektiva och obundna. En snabb sökning av medlemmarna avslöjade sanningen. Men trots det så var det jag som hade fel, för jag hade enligt denne persons ingen fakta eftersom den inte kom ifrån en etablerad organisation som om det skulle vara ett bevis på hög sanningshalt. Som om man inte klarar av att tänka själv.

Sanningen är att majoriteten av de som anklagar en för att ha en foliehatt är själva så otroligt dåliga på att söka fakta. Bara en sak som att kontrollera och göra en efterforskning i den organisation eller person som har skrivit en rapport. De gör ofta misstaget att blint lita på en källa enbart för att den anses vara etablerad och ha ett högt anseende.

Att tänka utanför normen är också gör att man ofta blir ensam i en grupp. Men jag vill inte leva i en box. Jag vill leva i frihet och det är något som jag upplever försvinner i en rasande takt idag.

Hellre bli kallad för att vara tokig och vara en foliehatt konspirationsteoretiker. Än att leva i en lögn. Heller är jag ensam i mina åsikter, bara jag vet om att jag har rätt, än att bara följa efter. För jag vet att mina motståndare ofta inte har en aning om vad som händer i samhället. De ser inte manipulationen och lögnerna. De lever i en lögn och jag i sanningen.We live in a world full of lies

Email: Att finna sanningen https://www.symptoma.ro